INSTELCOM 2016

3. 4. 2016 19:12:08

Počas víkendu od 1. do 3. apríla sa na Katolíckej univerzite v Ružomberku uskutočnil 1. ročník súťažnej prehliadky študentských televízií INSTELCOM 2016.

INSTELCOM 2016 (INternationa STudent TElevision COMpetition) je súťažná prehliadka študentských televízií, ktorá sa v tomto roku konala po prvýkrát. Zúčastnili sa televízie zo štyroch univerzít a to Študentská televízia í-Téčko zo Žilinskej univerzity, TV UNICA z Katolíckej univerzity v Ružomberku, Študentská televízia z Technickej univerzity v Košiciach a TV Mediálka z Prešovskej univerzity.

Súťaž pozostávala z troch častí. V prvej boli hodnotené prihlásené príspevky v jednotlivých kategóriách. Druhá časť sa odohrávala priamo počas súťaže a skladala sa z dvoch kategórií: "Produkcia v teréne" - nakrútenie krátkej reportáže z fiktívnej tlačovej konferencie a "LIVE vysielanie" - prihlásené televízie naživo odvysielali krátku diskusnú reláciu na zadanú tému.

Jednotlivé kategórie hodnotila trojčlenná odborná porota v zložení: Jana Masárová (redaktorka RTVS), Samuel Vaterka (kameraman RTVS) a Peter Kravčák (Katedra žurnalistiky, Katolícka univerzita v Ružomberku).

Z prvého ročníka si Študentská televízia í-Téčko odniesla prvé miesto v kategóriách Autoportrét, Dokumentárna tvorba, Produkcia v teréne a druhé miesta v kategóriách Krátky film a Záujmová relácia. Okrem toho sme získali tiež celkové prvé miesto!

Víťaznú reportáž v kategórií Produkcia v teréne rovnako ako víťazný príspevok v kategórií Autoportrét si môžete pozrieť na našom YouTube kanáli.

Fotografie zo súťaže si môžete pozrieť v našej fotogalérií.